http://zinexprez.nl/
Schrijven en schapen

www.zinexprez.nl

Planning

De schrijfwandelworkshop 'Schrijven en schapen' is op:

Zaterdag 21 mei 2016 van 13.00-16.00 uur

Zaterdag 6 augustus 2016 van 13.00-16.00 uur

 

Kosten*

€22,50 per persoon, dit is inclusief 2 consumpties en een donatie van €2,50 voor 'Vriend van de kudde'. (Voor mensen die al begunstiger zijn van het GNR kost de wandeling €20,00)

De schrijfwandelworkshop 'Schrijven en schapen' duurt 3 uur.

 

*Alle prijzen zijn inclusief 21% btw

SCHRIJVEN & SCHAPEN

De kudde Drentse heideschapen van GNR

 

De kudde met Drentse heideschapen graast in opdracht van het Goois Natuur Reservaat (GNR) steeds op een andere heidevlakte in het Gooi om daar het gras tussen de heideplantjes op te eten. Het is steeds weer indrukwekkend om de herder met zijn/haar honden aan de slag te zien.

Inspiratie door de schapen

Doordat ik tevoren contact heb met de herder weet ik waar hij/zij die dag de schapen hoedt en tijdens de wandeling van ongeveer 1,5 uur zoeken we de kudde op. Soms is de kudde op loopafstand, maar het kan ook zijn dat we er met de fiets of auto naartoe moeten rijden, dit laat ik van tevoren weten.

Aan de hand van een aantal opdrachten observeer je de herder met de kudde. Bij mooi weer schrijven we buiten, maar zo nodig gaan we terug naar het Schrijfkantoor van Zinexprez. Daar gaan we aan de slag om de inspiratie om te zetten in stukken tekst. De schapen hebben ons geïnspireerd en de pen doet de rest.

Je hoeft geen woordenkunstenaar te zijn om mee te doen: plezier in de activiteit staat voorop.

Een leuk artikel over deze wandeling is te lezen in Te voet, wandelkrant van Nederland, maart/april 2016.

-Disclaimer- Zinexprez © 2014 -Algemene voorwaarden-

Hilversum